tisdag, juli 31

åskväder

En dag med regn och åska har ägnats åt bakning (hallonrutor och lavendelkakor), tvätt av kläder, traderande (bara säljande :-)), fixande med utklippta recept (hamnade till slut i pärmen) och såklart OS i radion hela dagen.
Det har gått bra för Algottson, Karonen och seglarna. Inte för fältlaget, skeet-skyttarna eller Nystrand...

Kent försvann in under sängen när åskan kom och har nu krupit fram.

måndag, juli 30

finväder

Även idag verkar det bli finväder. Lite moln men i alla fall varmt och skönt.

Auktionen i lördags var dyr (gammal vas för 70 000kr tex...) så vi fyndade ingenting.

Igår kom Maria hit och det blev direkt start på hårdträningen. Sprang 90 min 4'1. Känner mig ändå fräschare i benen idag än jag trodde. Sprang ju ändå 1 mil med jens i lördags också. Ikväll ska vi cykla.

Så när jag är klar med det jag ska åka och göra i Bollnäs nu så måste jag göra rent cykeln ordentligt. Lata jag har inte gjort det än sedan Vättern...

fredag, juli 27

bara en vecka kvar


Första semesterveckan var jag hemma hos mor och far där också resten var familjen var. Tränade med syrran, Märta döptes och jag blev därmed hennes fadder, grillade, badade, hälsade på mormor i stugan, köpte bromsar till bilen som pappa bytte..... Lite av varje. Och såklart bra väder -)

Andra semesterveckan började med en dag i bilen, fikade i Norberg på Elsa Anderssons konditori och kom fram i Växjö lagom till middag. Det blev en tur till Solliden på Öland och shopping på Kosta outlet.


När vi kom hem upptäckte vi att Nisse hade huserat hos grannen. Även sovit i sonens säng! Vi bar hem honom och höll honom inne hela kvällen och natten. Trots godis i morse så har han inte kommit in än ikväll....


Idag har vi kollat på ett hus. Ett drömhus som skulle kunna bli jättefint om man la ner några hundra tusen på det. Fukten syntes på flera ställen, taket såg förjäkligt ut, ev funkade inte kakelugnen, ev måste vedpannan bytas (typ hundra år gammal...) osv osv. Så vi släppte det huset. Men mäklaren tipsade om ett annat hus :-)




Imorgon blir det auktion för hela slanten!

måndag, juli 16

Naglarna är målade och jag har klocka och ring på= lång ledighet börjar nu! Inom 1 timme är jag på väg hemåt

söndag, juli 15

Semester har börjat

....med ett brak!
Igår hann jag med att hämta Jens på åkern (ca kl 00:30), lämna Jens på åkern igen för att få loss bilen (ca kl 8.30), vara funktionär på Bollnäsrundan, gå på stan och hjälpa Jens spendera pengar (kläder och pizza), åka till en auktion (som var slut redan..), tvätta bilen, jogga.... Åt också middag och gjorde Margerithas :-)

Så idag känner jag inte att jag måste göra en massa. Förutom att packa inför veckan, städa lite, fika på Växbo Bageri och jogga en sväng. Lagom ansträngande dag.

torsdag, juli 12

Surfväder

I veckan har jag sprungit två gånger. Första gången 20 minuter, igår 28 minuter. Har känt lite i höger knäveck efteråt men inget i foten, och absolut inte så att jag har haltat. Kanske kan börja träna på riktigt nästa vecka :-)
Ikväll blir det en sväng på gymet. Jag gillar ju inte gymet men vill ha lite variation och simhallen är stängd. Cykla i regnet är inte kul (dessutom är den ännu inte rengjord efter Vättern...skäms).

På jobbet är det ur-lugnt, jättelite att göra. Då blir Sonja lat och orkar inte läsa om stroke eller något annat nyttigt. Kan hända att jag surfar lite för mycket då... Har beställt kläder från http://www.zalando.se/. Fraktfritt och rea! Och köpt en ljuskrona till altanen på tradera. Tur att det är semester snart...

Fyndat på Zalandos rea, 259 kr.
Bra att ha om man ska springa i sol någon gång...
 Imorgon är sista dagen att jobba innan 3 veckor skön ledighet!!

måndag, juli 9

semester om 1 vecka :-)

I helgen har det varit huset fullt med familj. Har ätit gott både på altan och på Växbo krog. I lördags spelade vi kubb allihopa: mamma, pappa, Maria, Sofia, Kent, och Nisse. Märta och Sussie var bara åskådare. Nisse och Kent lekte bollkalle efter pinnarna.

Simmade Vansbrosimningen i går. Det var mulet men varmt när vi startade, ganska snart började det regna, inte så kul för våra fans Sofia och Märta.... Och inte så kul för oss att klä på oss i regnet (utomhusdusch med för lite tak...). Härligt att det ska regna jämt när jag är ute och tävlar.

Nu är det bara en tävling kvar i min fusk-klassiker (enl en viss person är det fusk att göra Engelbrektsloppet istf Vasan). "Bara" Lidingöloppet kvar. Ska börja jogga försiktigt nu i veckan och öka på så gott jag kan. Bör kunna springa ca 1 timme om 2 veckor. Kan det vara rimligt?
Jag lovar att jag ska skynda långsamt, har inte tid att vila min fot mera nu.

Födelsedagspresenter: biljett till Jesus Christ Superstar (längtar!), tårtfat och tårtspade (invigda, superfina), diskhandduk (inte använd än :-), kamera (nu ska det traderas och bloggas mera..), ugglesmycken (självklart :-) och en stor klotgrill (invigd och nu när vi fattar locket är den jättebra). Och såklart middag på Växbo krog och mysigt familjesällskap hela helgen.
Nu är det mindre än ett halvår till julafton :-)

Vansbrosimmare

IMG_8622 by SonjaSve
IMG_8622, a photo by SonjaSve on Flickr.
2 glada ägg redo för start

tisdag, juli 3

från ena helgen till den andra

Lite så känns det. Helgerna är fulla med skoj och under veckan planerar man, städar och handlar inför helgen.
Helgen som nyss tog slut var Jens halvbror Rickard här med sambon Elin och dottern Agnes som nyss fyllt 1 år. Hon fick klänning och hatt, en spargris och en leksak. Sprang runt och rev i allt som var i hennes nivå.
Vi åkte till Florsjögård där jag köpte några gamla burkar på loppisen. Sedan skulle vi åka igenom Segersta och där hade de loppis på bron, bord efter bord! Fyndade dock endast 2 leksaker till besökande småbarn.

Igår fick jag en fin gammal matservice av Jens som en tidig födelsedagspresent! Ska inviga den i helgen när nästa gäng gäster kommer.